borok

Hétvölgyi Faun 2013

hetvolgyi_faun

Könnyed eleganciával rendelkező, ősfajtákat idéző ízvilágú bor. Szárnyaspecsenye vagy csülök pompás kiegészítője, 16 C’ – on.

Címkéjén egy félig kecske- félig férfiforma lény, egy faun igyekszik rézfurulyán játszott varázslatos dallamokkal elcsábítani a szomszéd palackon hallgatózó nimfát.

Egyik új, rezisztens fajtákat termő kísérleti ültetvényünk első bora.

Hétvölgyi Nimfa 2013

hetvolgyi_nimfa

Illatos, könnyed, nőies bor virágillatokkal és gyümölcsízekkel. Friss, üde és csábító. Nem csak a mesékben alkot párt a Faunnal:  ez a bor az előbbivel szomszédos kísérleti ültetvényen termett, szintén új nemesítésű fajták termése.

Jól behűtve, 10 fokon ajánljuk, főleg hölgyek poharába.

Címkéjén egy gyökerekből kinövő, zöldes bőrű nőalak, egy nimfa vet bizonytalan pillantásokat a világra.

Hétvölgyi Olaszrizling 2011

hetvolgyi_olaszrizling

Élénk szalmaszínű bor, mely száraz, de nem savas. Könnyű, egyszerű, szolidan illatos. Olaszrizlinghez képest kimondottan lágy, visszafogott, ez a hagyományos borászati eljárásoknak tudható be: természetes erjesztőkultúrával, szabad levegőn erjedt, majd a finomseprőn érlelődött. Utóbbi eljárás testesebbé, krémesebbé teszi a bort, így a ma divatos habkönnyű, parfümös stílushoz képest egy sokkal ősibb, klasszikusabb típusú bort kapunk. Ehhez mérten ugyanilyen ételekhez ajánljuk: egyszerű pecsenyék, kelt tészták, kenyérfélék remek kísérője lehet, 14 fokon fogyasztva.

Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a tavaszi hérics bontja szirmait.

Hétvölgyi Chardonnay 2009

hetvolgyi_chardonnay

Tekintélyes bor, szénát, avart, zöldfűszereket idéző illattal. Közepes testességgel és határozott fajtajelleggel bír. Ízében a citrusos, fanyar jelleg vezet, amihez egy kis déligyümölcsös íz kedvességet, a palackos érlelés animális jegyei komolyságot adnak.

16 fokon fogyasztva ajánljuk salátákhoz, zöldséges ételekhez, spárgához, spenóthoz, natúr sült húsokhoz.

Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a szártalan csüdfű látható.

Hétvölgyi Rozé 2014

hetvolgyi_roze

Néró fajtából készült, ezért újszerű ízekben játszik. Természetes és tartalmas, rozéhoz képest testes. A régimódi borok kedvelőinek ismerős, aromás jellege az otellót idézi poharunkba, de az édesszájúak szívébe is hamar belopja magát a banán és a rózsa ízkombinációjával.

Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a törpemandula nyílik.

Fröccsnek is kiváló!

Hétvölgyi Merlot 2011

hetvolgyi_merlot

Testes, de nem túl savas, intenzív gyógynövényes, zöldfűszeres ízekkel rendelkezik. Tölgyfahordóban csak annyit volt, hogy kapjon egy csipetnyi vaníliás- aszaltszilvás ízhatást. Összességében egy könnyed, selymes, harmonikus bor, amit a mindennapok borozgatásaihoz vagy könnyebb ételekhez érdemes fogyasztani kissé lehűtve (18 C°).  Meghitt téli estéken, baráti beszélgetések alkalmával, vagy ha fiatalokkal koccintunk, ez a bor örömmel fog eltölteni.

Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a pusztai meténg virul.

Vigyázat, nemsokára elfogy! (de egyúttal jön is az új évjárat)

Hétvölgyi Cabernet 2011

annaborhaz_cabernet_2011

Közepesen testes,  mély rubinvörös bor. Intenzív fűszeres illatában a fajta és a termőhely jellemzőit is szépen mutatja. Íze először a friss szőlőt, meggyet idézi, ezeket komolyabb, feketeribizlis, mentás, fenyőgyantás ízhatások követik. Visszafogott tannintartalma  tartalmassá és kellően bársonyossá teszi. Fogyasztását 18-20 fokon ajánljuk vadakhoz, marhahúshoz, fűszeres ételekhez.

Ajándékozásra, emlékbe jó választás, mivel ez a bor hosszú élettartamra számíthat, évek múltán még nagyobb élményt ad majd.

Címkéjét az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a törpe nőszirom díszíti.

Hétvölgyi Táltos 2009

hetvolgyi_taltos

Gránátszínű, közepesen testes Cabernet Sauvignon- Merlot házasítás. E két fajta egy klasszikus pár, itt is remekül egészítik ki egymást. Ahogy a táltosban összeér a fizikai- és a szellemvilág, úgy egyesül a két fajta tökéletes összhangzatban: erről kapta nevét. Illata összetett: a piros és fekete bogyós gyümölcsök mögött kellemes gyógynövényes jegyek (boróka, zsálya, kamilla, nyírfavíz) érezhetők. A hordós érlelés jegyei csak fűszerezik a bort, de nem uralkodnak. Az enyhe tölgyfás, vaníliás íz szépen megszelídíti ezt az egyébként markáns cuvée-t.

Friss sajtok, orda, báránysült mellé ajánljuk, 18-20 fokon. Halpaprikáshoz is kiváló.

Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a pókbangó látható.

Bio Must

kis_must_termékfotó

100% tisztaságú, kizárólag bioszőlő felhasználásával
készült frissen préselt, natúr, szűretlen vörös szőlőlé.
Sötétvörös színét a kékszőlőben található antioxidánsok
adják, melyeket a biomust a vörösborral megegyező mennyiségben tartalmaz.

A benne lévő természetes szőlőcukor gyors energiaforráskánt hasznosítható akár fizikai, akár szellemi igénybevétel esetén, cukorbetegek, diétázók viszont legyenek óvatosak vele!
Magas vitamin- és mikroelemtartalma hozzájárul ahhoz, hogy szervezetünket a legjobb formában tarthassuk.

Semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz. Garantáltan alkoholmentes.
Hőkezelt, csíramentes, felbontás nélkül szobahőmér-sékleten hónapokig biztonsággal tárolható.

Kiszerelése:
1 és 0,5 l-es üvegekben.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

bioborok Érsekhalmáról